Produkty

Odkryj pełną gamę królewskich herbat Sir William’s Royal Taste:
czarnych, zielonych oraz urzekająco owocowych.

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
KING OF CEYLON

Czarna herbata cejlońska o aromacie dzikiej orchidei uznawana jest za najlepszą na świecie. Plantacje założone na Sri Lance przez Imperium Brytyjskie dostarczały elitom na angielskim dworze herbatę o wybitnej jakości. Z mlekiem lub śmietanką i cukrem trzcinowym jest kwintesencją brytyjskiej tradycji.

Składniki: czarna herbata liściasta z rejonu Kandy na Sri Lance 100%. Bez konserwantów.
Herbatę najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka. Zapakowano w Polsce.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 3-5 minut w 97°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 3 g (36 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
ROYAL EARL GREY

Czarna herbata Earl Grey z dodatkiem bergamotki słynie ze swojego cytrusowego aromatu. Nazwę mieszanka zawdzięcza brytyjskiemu premierowi Charlesowi Greyowi, który otrzymał ją w darze od chińskiego mandaryna. Anglicy serwują ją z brązowym cukrem, uważają, bowiem, że inne dodatki zdominują jej naturalny smak.

Składniki: czarne herbaty liściaste ze Sri Lanki, naturalny olejek bergamotki 3,0 %, płatki bławatka 2,5 %. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 3-5 minut w 97°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 3 g (36 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
GREEN KINGDOM

Czarna herbata Earl Grey z dodatkiem bergamotki słynie ze swojego cytrusowego aromatu. Nazwę mieszanka zawdzięcza brytyjskiemu premierowi Charlesowi Greyowi, który otrzymał ją w darze od chińskiego mandaryna. Anglicy serwują ją z brązowym cukrem, uważają, bowiem, że inne dodatki zdominują jej naturalny smak.

Składniki: czarne herbaty liściaste ze Sri Lanki, naturalny olejek bergamotki 3,0 %, płatki bławatka 2,5 %. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 3-5 minut w 97°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 3 g (36 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
YERBA MATE DAME

Orzeźwiające zestawienie wytrawnego ostrokrzewu paragwajskiego z trawą cytrynową. Łączy w sobie dobrze wyczuwalną, łagodną goryczkę Yerba Mate z rześkością cytrusów. Daje złocistozielone, połyskliwe napary o urzekającym smaku. Wspaniale smakuje z brązowym cukrem lub syropem klonowym.

Składniki: Yerba Mate (70%), trawa cytrynowa (18%), skórka pomarańczy, mirt cytrynowy, naturalny aromat. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 3-5 minut w 75-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek po 4g (48 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
MINT PRICE

Klasyczna kompozycja zielonej herbaty chińskiej i aromatycznej mięty pieprzowej. Orzeźwiające walory mięty ceniły elity i możni Starożytnej Grecji, skąd też pochodzi jej nazwa nawiązująca do imienia mitycznej nimfy Menthe. Najlepiej smakuje bez dodatków i znakomicie nadaje się jako zwieńczenie ciężkostrawnych posiłków.

Składniki: chińska herbata zielona (96%), liście mięty pieprzowej (4%). Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 2-3 minuty w 70-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 2,5 g (30 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
LORD OF CHERRIES

Tradycyjne połączenie herbat zielonych Sencha i Bancha z aromatyczną wiśnią pochodzi z Japonii. Cesarze tego kraju delektowali się tym rarytasem podziwiając piękno kwiatów kwitnącej wiśni w trakcie święta Hanami. Może z powodzeniem zastępować deser i doskonale smakuje bez żadnych dodatków.

Składniki: chińska zielona herbata Sencha (34%), chińska biała herbata Mao Feng (18% ), zielona herbata Gunpowder (10%), wiśnie (10%), kawałki pomarańczy. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 2-3 minuty w 75-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 3 g (36 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
LADY WHITE

Kompozycja królewskiej białej herbaty Pai Mu Tan z kawałkami owoców tropikalnych. Na dworze chińskim ten gatunek zarezerwowany był dla rodów arystokratycznych, a Cesarz Hui Hon nazwał go „apoteozą elegancji”. Aromat białej herbaty jest bardzo subtelny, a serwowana bez dodatków pozwala delektować się pełnią smaku.

Składniki: biała herbata Mao Feng 67%, kandyzowany ananas, kandyzowana papaja, kandyzowane mango, aromaty naturalne, suszona czerwona porzeczka, płatki róż, suszona truskawka, jaśmin, malwa, nieśmiertelnik. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 3-4 minuty w 70-85°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek x 3 g (36 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
QUEEN OF RASPBERRIES

Kompozycja owocowa łącząca nutę malinową z soczystą gruszką Pyrus, papają i pełną witamin acerolą. Mieszanki owocowe były cenione na dworze Brytyjskim na długo przed odkryciem herbaty, a malina stanowiła ich główny składnik. Zaparzona nie wymaga dodatków, działa rozgrzewająco i wspomaga leczenie przeziębień.

Składniki: suszona gruszka Pyrus, suszone jabłko, kandyzowana papaja Carica Papaya, hibiskus, aromaty naturalne, suszona malina (2%), acerola. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 8-10 minut w 100°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek po 4g (48 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
DUKE OF FOREST

Aromatyczna kompozycja słodkich owoców leśnych z hibiskusem. Mieszankę wzbogacają soczyste ananasy i rodzynki. Napar ma piękną fioletowo-czerwoną barwę i doskonały owocowy smak. Świetnie smakuje w wersji mrożonej z dodatkiem lodu.

Składniki: czarny bez, hibiskus, słodkie liście jeżyny, aromat truskawkowo-śmietankowy, truskawki. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 8-10 minut w 100°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek po 4g (48 g)

SIR WILLIAM’S ROYAL TASTE
CINNAMON PRINCESS

Suszone jabłka, Rooibos (23%), rodzynki, pieczony korzeń cykorii, laski cynamonu (5,5%), suszone gruszki (3,5%), pąki róży (3,5%). Bez konserwantów.
Herbatę najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zapakowano w Polsce.

Składniki: suszona gruszka Pyrus, suszone jabłko, kandyzowana papaja Carica Papaya, hibiskus, aromaty naturalne, suszona malina (2%), acerola. Bez konserwantów.

Sposób zaparzania: Na dzbanek o pojemności 300 ml użyć 1 saszetkę. Zaparzać przez 8-10 minut w 100°C. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 12 saszetek po 3g (36 g)

Poznaj wysublimowane mieszanki herbat Sir William’s Tea.
Skomponowane tak, by cieszyć najbardziej wymagające podniebienia.

SIR WILLIAM’S TEA
CEYLON GOLD

Ekskluzywna mieszanka złotych pąków i listków doskonałych herbat cejlońskich z rejonu Kandy. Daje połyskliwe napary o głębokiej bursztynowo-czerwonej barwie i oryginalnym aromacie dzikiej orchidei. Doskonale smakuje z mlekiem lub śmietanką i brązowym cukrem.

Składniki: mieszanka czarnych herbat liściastych pochodzących z rejonu Kandy na Sri Lance (100%).

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 97⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2 g (100 g)

SIR WILLIAM’S TEA
ENGLISH BREAKFAST

Mieszanka doskonałych czarnych herbat zestawiona według tradycyjnej angielskiej receptury. Daje złocisto-bursztynowe napary o naturalnej karmelowej słodyczy i głębokim, szlachetnym aromacie. Znakomita jako herbata śniadaniowa, a serwowana z mlekiem lub śmietanką zachwyca delikatnością.

Składniki: czarna herbata pochodząca ze Sri Lanki (100%).

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 97⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2 g (100 g)

SIR WILLIAM’S TEA
EARL GREY

Tradycyjna mieszanka czarnych herbat ze Sri Lanki z dodatkiem bergamotki. Kompozycja daje ciemnoczerwone napary o charakterystycznym, cytrusowym aromacie i doskonale zbalansowanym smaku. Wspaniale smakuje jako herbata deserowa oraz popołudniowa.

Składniki: herbaty liściaste ze Sri Lanki (99,0%), naturalny olejek bergamotki (1,0%).

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 97⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2 g (100 g)

SIR WILLIAM’S TEA
GREEN SENCHA

Wyjątkowa zielona herbata produkowana w specjalny sposób już od XVIII wieku. Jej liście poddawane są działaniu pary, a następnie suszone. Dzięki temu sencha ma po zaparzeniu świeży, orzeźwiający aromat i piękny jasnozielony kolor. Zawiera przeciwutleniacze.

Składniki: chińska herbata zielona (67%), chińska herbata sencha (33%).

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 70-85⁰C. Parzyć pod przykryciem około 2-3 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 1,6 g (80 g)

SIR WILLIAM’S TEA
GREEN MARACUJA

Selekcjonowana chińska herbata zielona wzbogacona kawałkami tropikalnych owoców i aromatycznymi płatkami róży. Klarowny, jasnozielony napar zachwyca bogactwem aromatów oraz cytrusowo-owocowym smakiem z różaną nutą. Doskonała przez cały dzień. Wspaniale sprawdza się po obfitym posiłku

Składniki: chińska herbata zielona (86%), marakuja, skórka pomarańczy, trawa cytrynowa, płatki róży, aromat.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 70-85⁰C. Parzyć pod przykryciem około 2-3 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 1,6 g (80 g)

SIR WILLIAM’S TEA
PEPPERMINT

Orzeźwiająca mieszanka na bazie chińskiej herbaty zielonej i mięty pieprzowej. Złocistozielony napar łączy naturalny, ziołowy smak z orzeźwiającym, miętowym aromatem. Doskonale smakuje z brązowym cukrem, a po dodaniu lodu i świeżej mięty znakomicie gasi pragnienie.

Składniki: mięta pieprzowa (90%), chińska herbata sencha (10%).

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 70-85⁰C. Parzyć pod przykryciem około 2-3 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 1,6 g (80 g)

SIR WILLIAM’S TEA
WILLIAMS WHITE

Niezwykłe połączenie ekskluzywnej białej herbaty z aromatyczną gruszką Williams. Srebrzystosłomkowy napar ma jedwabiście delikatny aromat kwiatowy połączony z soczystą słodyczą owoców. Herbatę białą najlepiej serwować bez dodatków lub z odrobiną białego cukru.

Składniki: herbata biała (96%), aromat naturalny, suszona gruszka, kawałki jogurtu.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 75-84⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 1,8 g (90 g)

SIR WILLIAM’S TEA
YERBA MATE

Wykwintna mieszanka yerba mate i herbaty zielonej o orientalnym, korzennym aromacie. Złocistozielony napar ma delikatnie wytrawny charakter oraz wspaniały zapach cynamonu, imbiru i kardamonu. Doskonale komponuje się z cukrem trzcinowym.

Składniki: chińska herbata zielona, yerba mate (19%), rooibos, suszone jabłka, skórka pomarańczowa, imbir, cynamon, owies, kardamon.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 75-84⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2 g (100 g)

SIR WILLIAM’S TEA
RASPBERRY

Aromatyczna kompozycja owocowa na bazie malin, dzikiej róży, jabłka i hibiskusa. Daje napary o głębokiej czerwonej barwie i intensywnym malinowym aromacie. Soczyście owocowy smak sprawia, że świetnie rozgrzewa w długie jesienno-zimowe wieczory, a serwowana w wersji mrożonej wspaniale orzeźwia w upalne, letnie dni.

Składniki: hibiskus (46,5%), dzika róża - głóg (14%), jabłko (10%), kawałki buraków i marchewki, skórka pomarańczy, malina, aromat.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 100⁰C. Parzyć pod przykryciem około 8-10 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2,4 g (120 g)

SIR WILLIAM’S TEA
FOREST FRUITS

Misternie skomponowana mieszanka owoców leśnych z dodatkiem kwiatów hibiskusa. Połyskliwy, żywoczerwony napar jest niezwykle aromatyczny i zaskakuje symfonią owocowych smaków. Doskonały w wersji mrożonej z lodem, sokiem jagodowym lub świeżymi jagodami.

Składniki: : hibiskus, suszone jabłka, owoce czarnego bzu, suszona czarna porzeczka i malina, kandyzowany ananas, aromat.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 100⁰C. Parzyć pod przykryciem około 5-8 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2,4 g (120 g)

SIR WILLIAM’S TEA
CRANBERRY ROSE

Aromatyczna kompozycja płatków róży z żurawiną, bogata w witaminę C. Daje intensywnie czerwony napar o bogatym, owocowym smaku, który korzystnie wpływa na układ moczowy i krwionośny. Doskonale smakuje podany z syropem owocowym, może być serwowany kobietom cieżarnym i dzieciom.

Składniki: owoce dzikiej róży (12%), hibiskus, suszony burak, żurawina (2%), kawałki marchewki i jabłka, skórka pomarańczowa, aromat.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 100⁰C. Parzyć pod przykryciem około 5-8 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2,4 g (120 g)

SIR WILLIAM’S TEA
ROOIBOS

Wyjątkowa kompozycja na bazie czerwonokrzewu afrykańskiego o niezwykłym aromacie opuncji. Daje połyskliwe, złocistopomarańczowe napary o soczystym, brzoskwiniowym smaku i intensywnym aromacie owoców południowych. Świetnie smakuje w wersji mrożonej z dodatkiem lodu i cytryny.

Składniki: rooibos (85%), trawa cytrynowa (6%), aromat opuncji figowej i brzoskwini, granulat brzoskwiniowy, kwiat opuncji, płatki róży.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 100⁰C. Parzyć pod przykryciem około 5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 2,2 g (110 g)

SIR WILLIAM’S TEA
CHAMOMILE

Suszone koszyczki rumianku są znane ze swojego relaksującego i uspokajającego działania. Dzięki aktywnym substancjom rumianek radzi sobie doskonale z różnymi dolegliwościami trawiennymi. Rumiankowy napar wypity wieczorem zapewnia spokojny sen. Może być serwowany z dodatkiem miodu bądź cytryny.

Składniki: 100% suszone koszyczki rumianku.

Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 75-84⁰C. Parzyć pod przykryciem około 3-5 min. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej (o niskiej twardości).

Zawartość opakowania: 50 saszetek x 1,4 g (70 g)

Inspirowane stolicą Wielkiej Brytanii klasyczne mieszanki herbat pochodzących
z najlepszych upraw na świecie. Rozsmakuj się w Sir William’s London Tea.

SIR WILLAM’S LONDON TEA
CEYLON BLACK

Doskonała mieszanka wysokogatunkowych herbat cejlońskich jakości Orange Pekoe. Świetna jako herbata śniadaniowa, dobrze smakuje z mlekiem lub śmietanką.

Składniki: czarne herbaty liściaste pochodzące ze Sri Lanki (100%).

Sposób zaparzania: na kubek o pojemności 250 ml użyć 1 saszetkę herbaty. Zaparzać przez 3-5 minut w 97°C.

Zawartość opakowania: 25 saszetek x 1,8 g (45 g)

SIR WILLAM’S LONDON TEA
EARL GREY

Earl Grey to wyśmienita kompozycja herbat cejlońskich jakości Orange Pekoe z aromatem cytrusów. Napar zawdzięcza go bergamotce, którą dodaje się do czarnych herbat w formie olejku eterycznego lub suszonej skórki bergamotowej.

Składniki: czarne herbaty liściaste ze Sri Lanki (99%), naturalny olejek bergamotki (1%).

Sposób zaparzania: na kubek o pojemności 250 ml użyć 1 saszetkę herbaty. Zaparzać przez 3-5 minut w 97°C.

Zawartość opakowania: 25 saszetek x 1,8 g (45 g))

SIR WILLAM’S LONDON TEA
GREEN SENCHA

Mieszanka tradycyjnej chińskiej herbaty zielonej i herbaty Sencha o wytrawnym smaku i doskonałym owocowym aromacie. Napar ma klarowny, żółtozielony kolor i bogaty cytrusowo-owocowy bukiet.

Składniki: chińska herbata zielona (67%), chińska herbata Sencha (33%).

Sposób zaparzania: na kubek o pojemności 250 ml użyć 1 saszetkę herbaty. Zaparzać przez 2-3 minuty w 70-85°C.

Zawartość opakowania: 25 saszetek x 1,5 g (37,5 g)

@sirwilliamstea

Dołącz do naszego newslettera.

Badź na bieżąco z nowościami i promocjami.